Waarom je jouw snorscooter moet vervangen voor een e-bike..

Waarom je jouw snorscooter moet vervangen voor een e-bike..

De snorscooter is in Nederland razend populair en dat is ook niet zonder reden. Een snorscooter is ontzettend makkelijk, maar is het in 2021 nog wel verstandig om op een snorscooter te rijden, of kan je beter voor een e-bike kiezen? Dat bespreken we in deze blog.

De afgelopen jaren is de populariteit van elektrische voertuigen snel gegaan. Vooral (elektrische) scooters en elektrische fietsen zijn ideaal vervoer voor korte afstanden en voor woon-werkverkeer. Als je tussen de twee moet kiezen, dan zijn wij echt voorstander van elektrische fietsen. Er zijn naar onze mening veel redenen waarom elektrische fietsen nuttiger zijn dan (elektrische) scooters. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste voor je op een rijtje gezet. 

Met elektrische fietsen kan je een actieve levensstijl behouden of creëren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Europese gebruikers van elektrische fietsen wekelijks meer bewegen dan gewone fietsgebruikers of scooterrijders. Het draagt ​​dus bij aan een actieve levensstijl.

Het rijden op een elektrische fiets is minder arbeidsintensief dan het rijden op een "normale" fiets, maar zeker minder arbeidsintensief dan het rijden op een scooter. Op een scooter zijn je enige handelingen accelereren en remmen.

Meer lichamelijke beweging

Dit soort "inspanning", als je het inspanning mag noemen, draagt ​​niet bij aan een actieve levensstijl. Ben je inactief? Denk je dat elektrische fietsen daar niets aan zullen veranderen? Dan onderschat je misschien je eigen kracht (en de kracht van elektrische fietsen). Gebruikers van elektrische fietsen, ook degenen die nog nooit of nauwelijks hebben gefietst, zullen vaker fietsen omdat elektrische fietsen gemakkelijker en leuker zijn. Ook gebruiken ze elektrische fietsen om langere afstanden af ​​te leggen.

Elektrische fietsen zijn daarom een ​​goede motivatie om vaker naar buiten te gaan en vaker te sporten. Dit soort lichamelijke activiteit is niet alleen goed voor je lichaam, maar geeft mensen ook een voldaan gevoel. Voor korte ritten in de open lucht kun je natuurlijk ook prima op een scooter rijden. Dit alleen is niet bevorderlijk voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Elektrische fietsen (meer) zijn veelzijdig Je kunt een elektrische fiets in veel verschillende situaties gebruiken. Of je nu gaat winkelen, de stad in gaat, van en naar het werk fietst, in het weekend door zandduinen of natuurgebieden fietst: elektrische fietsen kunnen het.

Snorscooters van de rijbaan 

Verder is het zo dat in de politiek wordt besproken om de snorfietsen van het fietspad af te halen. Je zal ook een helm op moeten wanneer je op de rijbaan rijdt.

Er gaan zelfs geruchten dat snorscooters vanaf 2022 helemaal verboden worden in Nederland.

Daarom is het verstandig om je snorscooter zo snel mogelijk te vervangen voor een e-bike.

Beter voor het milieu 

Natuurlijk zijn er verschillende elektrische fietsen te koop voor verschillende doeleinden, maar een goede allround elektrische fiets zal bij alle bovenstaande werkzaamheden probleemloos fietsen. Aan de andere kant rijden (elektrische) scooters niet goed op tochten door de duinen of over de Veluwe. Wat ons betreft is een scootertocht door het natuurgebied een beetje te veel van het goede. Als je doel is om wat groen en de natuur te zien vanuit een luie stoel (eigenlijk "vanuit het luie zadel" in dit geval).

Daarnaast ben je op veel plekken niet welkom om op een scooter te rijden en kun je ongehinderd diverse paden verkennen op een elektrische fiets. Ga je met de auto of kampeer je op vakantie en heb je geen zin om rond te rijden? Vervolgens kunt u de elektrische fiets op de fietsendrager zetten en meenemen. Met een scooter op het bagagerek? Dit is onwaarschijnlijk. Weer een mooi voorbeeld van de veelzijdigheid van elektrische fietsen ten opzichte van (elektrische) scooters.

elektrische fiets in plaats van een snorscoooter


Older Post Newer Post